Et ikke helt almindeligt vaskeri. 

Foreningen ‘Vaskeriet – en øvebane for udviklingshæmmede’, startede i januar 2017. Vaskeriet holder til i fællesvaskeriet i Brabrand Boligforenings afdeling Søvangen i Brabrand. Søvangen er et udsat boligområde med 455 almene boliger på kanten af Gellerupparken.

‘Vaskeriet – en øvebane for udviklingshæmmede’ er en almennyttig forening og ikke et helt almindeligt vaskeri. For hos os er det udviklingshæmmede, du møder, når du afleverer dit vasketøj.

Vaskeriet leverer rent vasketøj til beboere i Søvangen og til kunder rundt omkring i hele Århus. Vaskeriet er desuden en øvebane for udviklingshæmmede, der gennem deres arbejde udvikler mod, evner og drømme til at finde sig tilrette og trives på en arbejdsplads. Sidst men ikke mindst er Vaskeriet et mangfoldigt fællesskab, der knytter bånd mellem beboerne i boligforeningen, bygger bro over fordomme, og modvirker ensomhed. I Vaskeriet arbejder vi ikke med målgrupper, men med hvad mennesker kan bidrage til fællesskabet med og den grundlæggende overbevisning bag Vaskeriet er, at det skaber værdi, når man selv er med til at skabe sit liv.

Læs mere om Vaskeri her.